Kid’s Skills

Voor wie?
Voor leerkrachten en intern begeleiders die met een kind of de hele groep oplossingsgericht willen leren werken aan vaardigheden met de methode Kids’Skills.

Opbrengst
Kids’Skills is een oplossingsgerichte methode om kinderen te helpen hun eigen problemen te overwinnen en om te zetten in vaardigheden die nog geleerd moeten worden zodat ze om kunnen gaan met de problemen die ze tegen komen.

Na deze training heb je meer kennis van de basisvaardigheden van oplossingsgericht werken in het algemeen en kun je zelfstandig aan de slag met de methode kids’Skills. Je kunt samen met het kind de 15 stappen van Kids’Skills uit het werkboek uitwerken en doet dit in de volgorde en tempo van het kind.

Met behulp van deze methode kan de leerling zijn/haar eigen sterke punten ontdekken en leren hoe er gebruik van te maken. Bovendien kan het helpen bij het vinden en vasthouden van de motivatie die nodig is om dingen te bereiken.

Werkwijze
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

In deze 3 bijeenkomsten worden de stappen uit de methodiek verhelderd, aandacht besteed aan de altijd positieve, oplossingsgerichte vraagstelling en het formuleren van de vaardigheid voor de leerling.

De training is praktisch van opzet, naast het aanleren van de vaardigheden ga je ook zelf oefenen met Kids’Skills en delen we ervaringen. Afhankelijk van de behoefte zullen bepaalde stappen uit de methodiek verder worden uitgediept.

Het is zowel individueel als in een groepsverband toe te passen. Het is geschikt voor bijna alle denkbare situaties.

Start typing and press Enter to search