Leiding geven aan groepsvorming

Voor wie?
Deze workshop is voor leerkrachten en voor teams die groepsvorming vanaf de basis willen aanpakken en zich bewust zijn hoe enorm belangrijk regievoeren op groepsvorming is.

Opbrengst:
Het meest effectief is deze workshop aan het begin van het schooljaar. Echter loopt het niet lekker in een groep, is het goed om terug te gaan naar de basis en de groepsvormingsfasen opnieuw te doorlopen. Deze workshop kan dan heel ondersteunend zijn in combinatie met een groepsbegeleiding.

De workshop kan worden uitgebreid met meerdere workshops die aansluiten bij de fase van groepsvorming  gedurende het schooljaar.

Werkwijze:
De workshop duurt 3 uur.  
Tijdens de workshop worden de verschillende fasen van het groepsvormingsproces uitgelegd, wat zijn kenmerken van de verschillende fasen, wat is jouw rol als leerkracht en team en wat kun je doen om actief aan de slag te gaan en hoe kun je in de verschillende fasen positief beïnvloeden.  Het is een workshop die naast achtergrond informatie vooral veel praktische handvatten biedt en bewustwording op gang brengt.

Start typing and press Enter to search