Autisme in het basisonderwijs

Voor Wie?
Deze training is voor leerkrachten en intern begeleiders die hun kennis en inzicht in autisme willen vergroten om daarmee nog beter te kunnen afstemmen op de behoeften van kinderen met autisme.

Opbrengst
In deze training wordt de kennis en inzicht in autisme vergroot. Je krijgt handreikingen en tips waardoor je beter leert afstemmen op leerlingen met gedragsproblemen in het onderwijs. Na deze training ga je nog beter zien dat storend gedrag geen onwil maar onmacht is en eigenlijk een grote hulpvraag is.

Werkwijze
De training autisme in het basisonderwijs bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur, eventueel aangevuld met een vierde bijeenkomst, namelijk het Autisme BelevingsCircuit.

Naast verklaringsmodellen, de nieuwste inzichten en theoretisch kader, krijg je vooral veel praktische handreikingen, tools en tips om direct mee aan de slag te gaan. Aan de hand van beelden en casussen (zelf ingebracht) worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld en gaan we aan de slag met pedagogische gespreksvoering met kinderen met ASS.

Start typing and press Enter to search